Tas taču ir ļoti svarīgi, lai visi, kuri cienājās ar gardumiem ir apmierināti! Varbūt tā ir iespēja radīt īstu šedevru, kas iederēsies ēdienkartē katram gardēdim? Īpašā recepte, kas viegli paliks atmiņā un neliks vilties par virtuvē paterēto laiku un enerģiju…
Noderīgi zināt
Uztura vērtība
Olbaltumvielas un šķiedrvielas: Magoņu sēklas ir labs olbaltumvielu un šķiedrvielu avots.
Minerālvielas: Tās satur daudz kalcija, magnija un dzelzs.
Tauki: Magoņu sēklas ir bagātas ar veselīgiem taukiem, ieskaitot omega-3 un omega-6 taukskābes.
Alerģijas un veselības apsvērumi
Alerģijas: Daži cilvēki var būt alerģiski pret magoņu sēklām, tāpēc ir svarīgi būt uzmanīgiem, ja ir zināmas pārtikas alerģijas.
Opija alkaloīdi: Magoņu sēklas satur ļoti mazu daudzumu opija alkaloīdu, bet tas ir tik mazs, ka tas parasti neizraisa veselības problēmas.
Sastāvdaļas:
Piens – 250 ml
Milti – 600 gr
Olas – 2 gab (mīklā) + 1 gab (smērēšanai)
Augu eļļa – 2 ēd.k.
Sāls – 0,5 tējk.
Cukurs – 200 gr
Raugs (sausais) – 11 g
Sviests – 95 g
Pildījumam:
Magoņu sēklas – 100-130 grami
Cukurs – 2,5-3 ēdamk.
Medus – 2 ēd.k.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un uzzinātu pagatavošanas gaitu
Tevi noteikti interesēs
- Dārznieks Dāvids pastāsta, kāpēc tomātu siešanai nedrīkst izmantot ekoloģiskās virvītesby Laura Blūma
- Kāpēc PSRS sievietes nepiekusa, bet mūsdienu sievietēm nav gribēšana nekamby Rinalds Bergmanis
- Krāšņi kā krāsaini mākoņi ziedēs jau jūnijā: iestādiet dārzā šos 6 ziedus un tie priecēs jūs visu vasaruby Laura Blūma