Mamma pacienāja mūs ar magoņmaizītēm un atklāja, kā tās pagatavot – tik gardas bulciņas mēs sen nebijām ēduši…

Tas taču ir ļoti svarīgi, lai visi, kuri cienājās ar gardumiem ir apmierināti! Varbūt tā ir iespēja radīt īstu šedevru, kas iederēsies ēdienkartē katram gardēdim? Īpašā recepte, kas viegli paliks atmiņā un neliks vilties par virtuvē paterēto laiku un enerģiju…

 

Noderīgi zināt

Uztura vērtība

Olbaltumvielas un šķiedrvielas: Magoņu sēklas ir labs olbaltumvielu un šķiedrvielu avots.

Minerālvielas: Tās satur daudz kalcija, magnija un dzelzs.

Tauki: Magoņu sēklas ir bagātas ar veselīgiem taukiem, ieskaitot omega-3 un omega-6 taukskābes.

Kāpēc kabači pūst uz dobes: kļūdas, no kurām jāizvairās

Alerģijas un veselības apsvērumi

Alerģijas: Daži cilvēki var būt alerģiski pret magoņu sēklām, tāpēc ir svarīgi būt uzmanīgiem, ja ir zināmas pārtikas alerģijas.

Opija alkaloīdi: Magoņu sēklas satur ļoti mazu daudzumu opija alkaloīdu, bet tas ir tik mazs, ka tas parasti neizraisa veselības problēmas.

Sastāvdaļas:

Piens – 250 ml

Milti – 600 gr

Olas – 2 gab (mīklā) + 1 gab (smērēšanai)

Augu eļļa – 2 ēd.k.

Sāls – 0,5 tējk.

Cukurs – 200 gr

Raugs (sausais) – 11 g

Sviests – 95 g

Pildījumam:

Magoņu sēklas – 100-130 grami

Cukurs – 2,5-3 ēdamk.

Medus – 2 ēd.k.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un uzzinātu pagatavošanas gaitu

Leave a Comment